BUKU TERKINI

Monday

SALAM RAMADHAN & ALFATIHAH

Ramadhan datang lagi! Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Ilahi kerana masih diberikan peluang untuk meneruskan ibadat di bulan yang pernuh keberkatan ini. Peluang masih terbuka luas untuk kita memperbanyakkan ibadah dan memohon keampunan di atas segala dosa yang dilakukan....SALAM RAMADHAN....

Namun, tatkala kita meraikan kedatangan bulan ini, ada di antara kita yang tidak dapat mengharungi Ramadhan kerana dijemput pulang ke hadrat Ilahi. Semalam saya menerima satu pesanan ringkas dari seorang pelajar yang menyatakan bahawa seorang pelajar saya telah kembali ke rahmatullah. Rasa seperti tidak percaya kerana pada hari Jumaat yang lalu saya bertemu dengan allahyarham (merupakan seorang pelajar yang bijak dan rajin) dan dia tersenyum riang seperti biasa. Namun, Allah lebih menyayanginya. Salam takziah buat keluarga dan rakan-rakan allahyarham. Moga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya. Ameen............AL-FATIHAH.

P/s: Kematian pasti datang, sentiasalah muhasabah diri dan mengingati mati agar kita menjadi orang yang cemerlang di dunia dan akhirat.

No comments: